Recept – Avo chleba s vajíčkem

Snídaňová klasika a hit posledních let – avokádo na tisíc způsobů… Avokádo k snídani máme doma hodně rádi, zejména Honza se o něj hlásí celkem často, takže jsem i dneska udělala avo chleba k snídani. A zase zde platí, že každý tohle jídlo dělá jinak. Sdílím tedy svůj recept, jak to dělám já a jak to máme rádi u nás.

Co budete potřebovat pro dvě porce:

2-3 krajíce chleba, 2-3 tousty nebo třeba 2-3 croissanty (já dělám pokaždé z něčeho jiného)
1 zralé střední avokádo
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sójovky
sůl a pepř
2-3 vejce
hrst baby špenátu
4-5 středních rajčátek
černý seznam na ozdobu

Jak na to:

Pokud dělám z chlebů a nebo toastů, nejdřív si je dám opéct do topinkovače. Pokud z croissantů, jen je podélně rozříznu.

Avokádo rozříznu, vyhodím pecku a vydlabu ho do misky, kam přidám oliváč, sójovku, sůl a pepř. Vidličkou všechno rozmixuju.

Vajíčka udělám buď na pánvi, jako volská oka, nebo v hrnci, jako ztracené vejce (když mám hodně času a náladu 😊).

Na opečený chleba/toast a nebo na spodní půlku croissantu nandám avokádo, na něj položím hotové volské oko/ztracené vejce, posypu černým sezamem a baby špenátem a nakrájím k tomu na čtvrtky rajčátka.

Hotovo a výborná snídaně, která navíc díky své barevnosti lahodí i oku, je na světě!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *