Cuketové tagliatelle s dýňovou omáčkou a sýrem feta

Tuhle super odlehčenou „fit“ verzi těstovin mám moc ráda. U omáčky jsem se inspirovala v kuchařce „my cooking diary“, kde byla ve spojení s těstovinami a tempehem (taky doporučuju!) 😊.

Co budete potřebovat na dvě porce:

lžičku olivového oleje
jednu střední cuketu
100 gramů feta sýru
hrst kešu oříšků

Na omáčku:

100 g máslové dýně
½ lžíce ghee (může být i normální máslo)
čtvrtka cibule
50 ml vody
50 ml mléka
1 větvička tymiánu
sůl
pepř

Začneme omáčkou – na pánev dáme ghee a osmahneme na něm doměkka nakrájenou cibuli, potom přidáme na kostky nakrájenou dýni (dýni loupeme!). Zlehka ji orestujeme a zalijeme vývarem, mlékem, přidáme tymián, sůl a pepř a necháme vařit cca 15 minut.

Mezitím si umyjeme cuketu a škrabkou na brambory si uděláme „cuketové tagliatelle“. Ty pak rychle osmahneme na pánvičce s trochou olivového oleje (cca tři minutky). Na stejné pánvi pak oprančíme i hrst kešu oříšků.

Uvařenou směs s dýní rozmixujeme na omáčku, podle potřeby ještě dochutíme.

Na servírovací talíř nandáme cuketové tagliatelle, zalijeme omáčkou, nahoru rozdrobíme feta sýr a na závěr posypeme oprančenými kešu.

Hotovo a dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *